ДОБРЕ ДОШЛИ!

Мили момичета и момчета,

Добре дошли в моята кухня, където ще творим заедно с вас! От нашето желание и вдъхновение ще се появяват чудни за сетивата гозби, които да споделяме с обичните ни хора. Ще си създадем уют около печката за готвене, ще обикнем продуктите, които ни хранят и ще се гмурнем във Вълшебния свят на Подправките. Домът ни така ще заухае на любов, че няма да имаме търпение да дочакаме следващото си кулинарно приключение. Разчитам и на вас да ми помагате тази вкусна и омайна приказка да няма край...

ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ С ОРЕХИ

Скъпи приятели, това е едно много лесно и вкусно предястие, което доби бърза популярност в нашето семейство.



За целта ви трябват:

Печени червени чушки – може и от буркан, но да не са кисели
Орехи – сурови
Чесън – няколко скилидки
Пармезан (настърган) – за разкош
Балсамов оцет
Зехтин

Можете и да добавите:

Черни маслини – за съпровод
Яйца (твърдо сварени) – за украса

Режем изпечените, обелени и почистени от семки чушки на дълги тънки ленти. Суровите орехи наситняваме с нож в желана от нас големина и форма. Слагаме ги в сух тиган и запичаме на умерен огън на котлона, като бъркаме непрекъснато, за да се запекат нашите ядки равномерно. Готови са, когато започнат да издават вълшебния си орехов аромат и станат малко по-тъмни. Веднага ги махаме от тигана, защото той, дори и отстранен от огъня, е вече загрят и ще продължи да запича ядките, с което рискуваме да ги загорим. Докато чакаме орехите да изстинат, счукваме в хаванче чесъна с малко сол. Добавяме към чесъна балсамов оцет и зехтин. Разбъркваме хубаво и поливаме чушките, като отново объркваме добре. Добавяме изстиналите орехи към чушките, бъркаме всичко още веднъж и оставяме да престои поне 15 минути, за да се омесят ароматите. Редим от сместа в чинии за сервиране и поръсваме с пармезана.

Можем да комбинираме с черни маслини и с по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на елипси/ кръгове, подредени около салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар