ДОБРЕ ДОШЛИ!

Мили момичета и момчета,

Добре дошли в моята кухня, където ще творим заедно с вас! От нашето желание и вдъхновение ще се появяват чудни за сетивата гозби, които да споделяме с обичните ни хора. Ще си създадем уют около печката за готвене, ще обикнем продуктите, които ни хранят и ще се гмурнем във Вълшебния свят на Подправките. Домът ни така ще заухае на любов, че няма да имаме търпение да дочакаме следващото си кулинарно приключение. Разчитам и на вас да ми помагате тази вкусна и омайна приказка да няма край...

ПРЕДЯСТИЕ СЪС СИРЕНЕ


Тази разядка е много подходяща, ако ви изненадат гости, защото продуктите в нея в общи линии присъстват в почти всеки български дом. Спретва се бързо и е вкусно за нашего брата.



Ще са ви необходими:

Сирене – бяло, саламурено
Маслини (черни) или маслинена паста от същите
Магданоз – няколко стръка
Хляб
Лютеница
Формичка за сладки


От сиренето режем няколко плочки, които после режем на триъгълници. Магданоза нарязваме на ситно, слагаме го в купичка и добавяме няколко лъжички маслинена паста. Ако нямаме такава, а имаме маслини, ги обезкостяваме и нарязваме на ситно. Слагаме ги при магданоза и добавяме 1-2 лъжици зехтин – целта е да стане като паста. Разбъркваме добре маслините с магданоза. Режем големи филии хляб и взимаме избрана от нас формичка за сладки. Издълбаваме с формичката средата на хляба – от 1 голяма филия могат да излязат 2-3 от необходимите ни формички (трябват ни по 1-2 за порция). Намазваме готовите форми хляб със зехтин, а сетне – с лютеница. Слагаме 1-2 филии в средата на малка или средна чиния за сервиране. Около хляба редим парчетата сирене и върху всяко от тях слагаме по 1 лъжичка от магданозено-маслинената смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар