ДОБРЕ ДОШЛИ!

Мили момичета и момчета,

Добре дошли в моята кухня, където ще творим заедно с вас! От нашето желание и вдъхновение ще се появяват чудни за сетивата гозби, които да споделяме с обичните ни хора. Ще си създадем уют около печката за готвене, ще обикнем продуктите, които ни хранят и ще се гмурнем във Вълшебния свят на Подправките. Домът ни така ще заухае на любов, че няма да имаме търпение да дочакаме следващото си кулинарно приключение. Разчитам и на вас да ми помагате тази вкусна и омайна приказка да няма край...

ЧИМЕН

Чименът е от семейство бобови и логично върви на всякакви бобови ястия. Тази подправка се използва много в индийската кухня за направата на кърита, предястия и закуски. Има леко горчив вкус, така че не трябва да си прекалява с количеството му, както и с термичната му обработка, за да не стане горчивината основен мотив в приготвеното от вас. Чименът чудесно се връзва и със сарми - както лозови, така и зелеви.


Вляво е на прах, а вдясно - на зърна. Можете да си го купите както в специализираните за подправки магазини, така и в Карфур, например.

Няма коментари:

Публикуване на коментар