ДОБРЕ ДОШЛИ!

Мили момичета и момчета,

Добре дошли в моята кухня, където ще творим заедно с вас! От нашето желание и вдъхновение ще се появяват чудни за сетивата гозби, които да споделяме с обичните ни хора. Ще си създадем уют около печката за готвене, ще обикнем продуктите, които ни хранят и ще се гмурнем във Вълшебния свят на Подправките. Домът ни така ще заухае на любов, че няма да имаме търпение да дочакаме следващото си кулинарно приключение. Разчитам и на вас да ми помагате тази вкусна и омайна приказка да няма край...

ПРЕСЕН БОБ С АМАРАНТ И КИНОА

Това е вторият ми опит за международна комбинация на продукти и вкусове (вж.  и рецептата за ПАСТА С АМАРАНТ). Харесвам ореховия привкус на киноата и реших да проверя какво ще се получи, ако я комбинирам с амаранта.

Продуктите, без които няма да можете:
  • КИНОА – 1 част (примерно - 1 шепа)
  • АМАРАНТ – 2 части
  • Бял пресен боб – около 250 г
  • Зелен пресен боб – около 250 г
  • Чесън – 1 скилидка
  • Доматен сос – 1-2 черпака
  • Олио – 2-3 с.л.
  • Сол – на вкус
  • Вдъхновението, разбира се


Продуктите, без които вероятно ще можете:

Чименът има леко горчив вкус, който се вписва перфектно към „ореховата” киноа и „земния” амарант. Но може би е хубаво да опитате в малки количества, преди да продължите с по-сериозни опити с тези екзотични продукти.


  1. Покриваме боба с вряла вода и кипваме до полу-готовност на среден огън.
  2. Взимаме си щипката вдъхновение...
  3. Добавяме олиото за 1-2 минути, доматения сос и всичко останало. Изчакваме да кипне, намаляваме котлона на минимум, захлупваме и „забравяме” на котлона за около час, като от време на време разбъркваме.
Сервираме и топло, и студено. Знаете, че постните ястия имат тази собствена способност да са вкусни на всякаква температура

Няма коментари:

Публикуване на коментар