Това е вторият ми опит за международна комбинация на продукти и вкусове (вж. и рецептата за ПАСТА С АМАРАНТ). Харесвам ореховия привкус на киноата и реших да проверя какво ще се получи, ако я комбинирам с амаранта.
Продуктите, без които няма да можете:
- КИНОА – 1 част (примерно - 1 шепа)
- АМАРАНТ – 2 части
- Бял пресен боб – около 250 г
- Зелен пресен боб – около 250 г
- Чесън – 1 скилидка
- Доматен сос – 1-2 черпака
- Олио – 2-3 с.л.
- Сол – на вкус
- Вдъхновението, разбира се
Продуктите, без които вероятно ще можете:
- ЧИМЕН (на прах) – 1 с.л.
Чименът има леко горчив вкус, който се вписва перфектно към „ореховата” киноа и „земния” амарант. Но може би е хубаво да опитате в малки количества, преди да продължите с по-сериозни опити с тези екзотични продукти.
- Покриваме боба с вряла вода и кипваме до полу-готовност на среден огън.
- Взимаме си щипката вдъхновение...
- Добавяме олиото за 1-2 минути, доматения сос и всичко останало. Изчакваме да кипне, намаляваме котлона на минимум, захлупваме и „забравяме” на котлона за около час, като от време на време разбъркваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар